Premium Excellent

Voedingsadvies

Als ervaren fokkers van honden, weten we dat voeding heel belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van de hond. Omdat je het beste voor je huisgenoot wilt, koop je de duurste premiummerken. Inmiddels weten we dat dit duurste zeker niet altijd het beste is. Vele soorten voeders hebben ruimschoots de kans gehad om ons te laten zien wat men beloofde. Na verloop van tijd liet ieder merk een nadeel zien, variërend van een slechte vacht, allergische reacties, terugval in gewicht tot maag- en darmproblemen. Na een langezoektocht hebben wij bewust gekozen voor een geperste brok met veel vlees op natuurlijke basis die voldoet aan onze wensen. Wij hebben onze ideeën kenbaar gemaakt bij een voedingsfabrikant en laten sinds 2012 ons eigen voer op natuurlijke basis produceren; MAXCELLENT Natural Dog Food. Een uitgebalanceerde voeding die bijdraagt aan een gezonde huid, glanzende vacht en vitaliteit. Wij combineren dit eenmaal per week met “vers vlees” om een gezonde darmflora te stimuleren die  de natuurlijke weerstand ondersteunt. Sinds wij zijn overgeschakeld op deze wijze van voeren hebben we minder gezondheidsproblemen. Onze honden, van klein tot groot en van pup tot senior, zien er beter uit dan ooit. Inmiddels heeft al een aantal fokkers ervaring opgedaan met onze brokken en ook zíj zijn uitermate tevreden. Wilt u dit ook voor uw huisdier? Neem gerust contact met ons op.

MAXCELLENT Premium Excellent (brok volwassen)        meer info              10 kg. € 26,50     20 kg. € 49,75
MAXCELLENT Premium Puppy Excellent (brok pups)      meer info              10 kg. € 27,40     20 kg. € 52,50

De aangegeven prijzen zijn incl. btw. Bestelling graag via Mail, SMS, whatsApp of per telefoon.
Deze producten zijn bij ons af te halen tegen contante betaling.
Wij bezorgen bestellingen vanaf 30 kg aan huis binnen Nederland.
30 kg. Premium Excellent € 74,50,  Premium Puppy Excellent € 77,50. De verzendkosten zijn € 10,82. 
Vanaf 150 kg geen verzendkosten. Voor grootverbruikers en retailers hanteren wij een staffelkorting.

Wat is het voordeel van een geperste brok?
Meestal worden plantaardige eiwitten verwerkt in plaats van DIERLIJKE. Wij zijn ervan overtuigd dat DIERLIJKE eiwitten noodzakelijk zijn voor carnivoren! Daarnaast wordt vaak een geëxtrudeerde of krokante brok gebruikt. Deze brok wordt bij verwerking tot boven  de 100°C verhit, waarbij door het kookproces helaas veel voedingsstoffen en essentiële vetten verloren gaan. Deze bestanddelen zitten voor de verwerking dus wel in de brok, zodat dit ook op de verpakking staat, maar is niet in het eindproduct in dezelfde hoeveelheid aanwezig. Wij zien liever een brok die zonder schadelijke temperatuursverhoging (koud) wordt geperst. De geperste brok heeft ook als voordeel dat de brok uiteen valt in de maag. Hierdoor is de maagbelasting minder groot en wordt het risico op een maagtorsie verkleind. Dit maakt de brok zeer geschikt voor actieve honden. Het volume van de brok is minder omdat er geen lucht in de brokken zit en de voedingstoffen bij elkaar geperst zijn. De brok neemt minder ruimte in beslag, zowel in de verpakking als in de maag. Bovendien combineert een geperste brok beter met vers vlees dan een krokante brok.

Onze zoektocht naar een gezonde brok, heeft ertoe geleid dat wij sinds 2012 ook producent zijn van een goed hondenvoer op natuurlijke basis; MAXCELLENT Natural Dog Food. We hebben ruim de tijd genomen en in onze pilot grote en kleine honden laten eten. Naast onze eigen roedelhonden die veel buiten zijn, hebben ook inactieve huis- en kennelhonden deze brok uitgeprobeerd. Tot ieders tevredenheid!
De verbetering zit in het geheel;

Het voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en hebben een permanente kwaliteit, die elke controle met glans doorstaat (GMP+ en IFS- certificaat).

Een opkomende trend bij bestaande merken is om specifiek voer per ras aan te bieden. Het zal u niet verbazen dat dit precies de rassen zijn die in de top 10 staan van de meest voorkomende rassen. Pure marketing dus. “Back to nature” leert ons dat het darmstelsel van een wolf, vos, coyote en hyena nagenoeg identiek is aan die van de hond met dezelfde ingrediënten behoeften. Onze theorie is dan ook dat de stofwisseling van een Mastiff hetzelfde is als van een Dwergpoedel. Een grote hond eet niet anders, maar meer. Deze gedachte is wetenschappelijk bevestigd.

Wij raden u aan om met specifieke vragen telefonisch (06 - 422 604 04) of per e-mail contact op te nemen. Wellicht kunnen wij u helpen bij vragen over voeding, zoals “combineren met VERS voer, hoe moet dat?” of “mijn hond eet slecht. Wat moet ik doen?”. Natuurlijk is het altijd raadzaam om met een medisch probleem van uw hond de dierenarts te bezoeken, maar zorg er eerst voor dat de voeding (en de combinatie met VERS voer) in orde is. Onze ervaring is dat dit effectiever is dan direct over te gaan op medicinaal voer van de dierenarts. Bovendien scheelt dit ongeveer de helft aan kosten!