Pups

De pups zullen met 8 weken het nest verlaten en er zijn pups die met 15 weken naar de nieuwe families gaan. Dit heeft te maken met de verplichte rabiësvaccinatie bij landgrensoverschrijding. Per land wordt deze Europese regelgeving verschillend toegepast. Wij informeren je graag wat de mogelijkheden zijn. 15 weken lijkt lang, maar wij en meerdere pupkopers van ons hebben inmiddels de ervaring dat het wel degelijk ook voordelen biedt. Ook dit lichten we graag toe in een persoonlijk gesprek.

Onze kennel “Maxcellent” staat ingeschreven bij de Raad van Beheer en de Kamer van Koophandel en is dus btw-plichtig. Wij zijn in het bezit van het door de overheid voorgeschreven Besluit Houders van Dieren en ook zijn wij leerbedrijf voor de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair. Bij pups uit onze kennel “von Dahleshaus” verloopt dit via Meoesz, de Hongaarse kennelclub.

De pups worden verkocht met een goed verkoopcontract met uitstekende garanties. Op aanvraag sturen we je dit toe in het Nederlands, Engels of Duits.

Puppy’s krijgen een volledig socialisatieproces aangeboden, inclusief veel aandacht van stagiaires, interacties met andere honden, diverse autoritten en afhankelijk van het seizoen een eerste zwemles- Spelen met kinderen- diverse uitstapjes in de auto of op de arm.

Ze worden afgespeend met vers vlees (hun eerste vaste voedsel). Vanaf week 6 krijgen ze brokjes aangeboden. Moederhonden geven net zolang melk totdat ze aangeven dit niet meer te willen. Het komt dus voor dat ze op 8 weken leeftijd nog steeds bij moeder “snoepen”.

De pups hebben een FCI stamboom, een Europees paspoort en zijn op schema ontwormd en gevaccineerd.
Tien kg. hoogwaardig puppyvoer wordt meegegeven. (meer over deze brokken vind je bij “voeding”). Tevens krijgt de pupkoper een informatiemap mee met hierin veel adviezen. Dit naast de mogelijkheid om “levenslang” vragen te blijven stellen. Een goede nazorg kun je dus van ons verwachten.

Na reservering krijgen de aspirant kopers iedere week foto’s en video’s via WhatsApp, zodat je de ontwikkeling goed kan volgen. Bel, e-mail of whatsApp ons over de procedure en voor alle andere vragen die je wilt stellen.

Top