Nova Scotia Duck Tolling Retriever
(Toller)

Onze motivatie;
Als liefhebber van honden was ons oog al een aantal keer gevallen op dit intelligente en veelzijdige ras. Dit opkomende, maar (nog) niet-populaire ras is geschikt als gezinshond, maar dan moet er wél mee “gewerkt” worden. En dat is waar wij voor gaan! Geweldig om te zien hoe je door intensieve omgang, de puppy- en vervolg cursussen zo’n band kan opbouwen dat je samen een eenheid vormt! Ze beoefenen allemaal een sport waar ze het meest plezier aan beleven,detectie speuren, agility, of canicross. Uiteraard gaan ze allemaal mee met onze dagelijkse wandelingen en zwemmen ze regelmatig in de Overijsselse Vecht, het Tiszameer en zelfs in ons eigen zwembad. Op onze facebookpagina zijn veel filmpjes te vinden van onze honden.

MAXCELLENT & VON DAHLESHAUS Tollers

Met het oog op het fokken hebben wij Tollers uit verschillende landen/bloedlijnen in huis gehaald, waarbij naast uiterlijk en karakter ook sterk op gezondheid is geselecteerd bij de voorouders. Onze eigen fokteefjes en dekreu worden ieder jaar getest op algehele gezondheid. Ze zijn ter goedkeuring voor de fokkerij ook officieel gecheckt en ze beschikken over perfecte gezondheidsuitslagen (Röntgen en diverse DNA testen).

Onze tollers zijn eerlijke honden die belangstelling tonen in nieuwe zaken en daar ook normaal op reageren. Niet hyper en overdreven en ook zeker niet schuw. Ze gaan graag met de familie mee op pad en passen zich moeiteloos aan de omstandigheden aan. Auto- en treinreizen, in een kano, naast de fiets, hardlopen in het bos of wandelen in een drukke winkelstraat. Heerlijk vinden ze het. In een restaurant liggen ze moeiteloos en zonder tegengeluid onder de tafel. Voor ons zijn het sport- wandel- en gezelschapshonden. Dit komt gedeeltelijk door de aanleg, maar ook zeker door het aanleren van wenselijk gedrag en veel actieve contactmomenten. Naast rennen, aporteren en zwemmen wordt er ook veel hersenwerk van ze gevraagd. Vooral detectie speuren maakt ze in een kwartier al bekaf en geeft ze veel voldoening. Onze Tollers komen uit outcross lijnen (laag inteeltcoëfficiënt) met veel kampioenen in hun voorgeslacht in show- en werken. En … laten we naast het uiterlijk en gedrag het belangrijkste niet vergeten; Ze bezoeken de dierenarts voornamelijk voor de noodzakelijke vaccinaties. Ze zijn kerngezond! De officiële gezondheidsuitslagen van de vaders en moeders van onze pups laten de beste kwalificaties zien!

Top